Att få medverka i utvecklingen av utbildningskvalitet

Hej! Patrik Henriksson heter jag är Utbildningsbevakare i Växjö för Linnéstudenterna! Nu tar jag över kårbloggen, så att ni får följa med i mitt arbete!

Något som jag får frågat till mig är: ”Patrik, hur ser en vanlig arbetsdag ut för dig?” Jag tycker det är en roligt fråga, för jag svarar alltid detsamma. Varierande! Att jobba med utbildningsfrågor är otroligt varierande och det finns så många olika spännande saker som händer. Alltifrån anonymiserade tentor, utveckling av kursvärderingar, möjligheten att lyfta duktiga pedagoger (lärare) inom högre utbildning. Även en hel del spännande konferenser har jag fått åka på runtom i Sverige. Om två veckor kommer jag till och med få åka till Litauen och lära mig hur de jobbar med digital mobilitet inom utbildning!

Det finns en hel del kontinuerligt arbete också, bland annat har jag fått sätta mig in i kursplaner och rättssäker examination vilket har varit otroligt lärorikt. Har även fått samarbeta och anordna olika träffar med utbildningsföreningar där vi får möjlighet att diskutera kvalitet i utbildning. Däri ligger också vårt nära samarbete med Linnéuniversitetet, och dess rektor Stephen Hwang.

Förhoppningsvis har det undgått få att Stephen nu lämnar oss för att bli rektor i Högskolan i Halmstad. Igår och idag höll universitetet en avtackning i respektive orter för Stephen. Något som är otroligt kul är att Linnéstudenterna fick delta i ett panelsamtal i detta sammanhang. Igår deltog vår Ordförande Victor Lagercrantz och idag deltog jag. Temat var ”Akademisk och Regional utveckling”.

17269371_233708253760070_1471411949_o

Helen och Victor med Stephen under
avtackningen i Kalmar.

Som representant för Linnéstudenterna är jag ytterst tacksam för det nära samarbete vi har haft med Stephen. Utan hans engagemang för studentperspektivet hade vårt påverkansarbete inte sett ut som det gör idag. Det har gett oss något särskilt att som studenter få vara med och medverka i utvecklingen av utbildningskvalitet. Det är tråkigt att Stephen försvinner, men jag och mina kollegor i styrelsen vill önska honom varmt lycka till i framtiden!

Men vi blickar stolt mot framtiden, och att hans ersättare värnar om den starka studentrösten lika mycket, om inte mer. För det är trots allt lärosäte och studenter tillsammans kan skapa framtidens utbildningar. Och det är nog en av de största rättigheterna vi har som studenter, eller vad tror ni?

17200630_613408662182817_52235201_o

 

 

 

Stephen och Patrik under avtackningen i
Växjö.

 

Patrik Henriksson
Utbildningsbevakare i Växjö
Linnéstudenterna
                               

 

 
Kategorier
Kårbloggen Startsida 
X