Bästa sittningen med Bästa Festen

bästa festen med IQBästa Festen är ett projekt startat av IQ med målet att skapa en alkoholsmart festkultur bland studenter.

Som Studiesocialt ansvarig fick följa med på projektets tredje och sista möte i Jönköping tillsammans med ordförande för Café Tufvan, Paulina Svensson. Vi skulle alltså tillsammans med tio andra representanter från olika kårer runt om i Sverige åka och prata om alkoholsmart festande, jag får erkänna att både jag och Paulina var rätt så skeptiska. Resan dit var rätt hektisk då vi hade fått reda på under morgonen att vi tydligen skulle tacka Kungliga Musikhögskolans Studentkår för deras deltagande under Bästa Festen redan samma kväll, så vi hade ungefär en timmas restid att förbereda oss. Med ett hopkrafsat spex på ca en halv A4 klev vi av i Jönköping och mötte upp de andra kårerna, sen bar resan av till Jönköping University.

IQ slösade ingen tid utan vi fick börja med att berätta vad vi hade fått med oss från förra träffen och hur vi hade använt informationen, detta gjorde oss till en början väldigt nervösa då vi inte hade deltagit under förra träffen men vi lyckades ändå komma fram till en hel del imponerande saker som vi redan gör för att gagna vår studentkultur. Resten av dagen spenderades i sann IQ-anda med en massa post-its och färgglada pennor, det genomgående temat var självreflektion där vi skulle se över vår egen verksamhet och se vad vi kunde förbättra ur ett inkluderande synsätt.

Dagen avslutades med en helt alkoholfri sittning på Jönköpings studentpub – Akademien. Vi blev tilldelade en skicklig bartender som vi testade flitigt för att få fram så avancerade alkoholfria drinkar som möjligt, favoriten blev helt klart hans egentillverkade kreation Hallon Sour. Under kvällen så presenterade alla sina tacktal/spex som vi hade filat på under dagen, sittningen kom att bli en av de bästa jag har gått på.

Det jag tar med mig från projektet är inte att studenter måste dricka mindre alkohol, även om detta skulle vara bra i vissa fall. Jag tar med mig reflektionerna kring våra egna event och hur detta kan göras mer inkluderande så att alla kan ha kul. Jag värderar även utbytet med de andra kårerna högt då de hjälpte till att ge olika infallsvinklar på de frågor vi på Linnéstudenterna har att jobba med.

Christoffer Bengtsson, Studiesocialt ansvarig Växjö

 
Kategorier
Kårbloggen Startsida 
X