Bli medlem!

Via den här länken kan du direkt bli medlem, och betala med ditt VISA eller MasterCard. Medlemskapet kostar 175 kr per termin eller 300 kr för ett helt år. Du kan välja att betala medlemskap för ett helt år på en gång, och sparar då pengar jämfört med att betala två terminsavgifter. Väljer du att bli medlem för ett år får du automatiskt ett nytt kort för kommande termin hemskickat i början av den terminen. Du som inte är student men vill ge ditt stöd till studentkåren kan välja att bli stödmedlem. Följ då samma länk ovan.

Vem får bli medlem?
För att bli medlem ska du vara studerande eller antagen till en utbildning vid Linnéuniversitetet och ha för avsikt att läsa den utbildningen.

Varför ska jag bli medlem i Linnéstudenterna?
Linnéstudenterna är till för alla studenter och doktorander vid Linnéuniversitetet. Att vara medlem innebär att du stödjer vårt arbete och tar del av de förmåner du får som studentkårsmedlem. Genom att vara medlem ger du studentkåren legitimitet gentemot universitetet och får andra aktörer att lyssna på studentrösten.
Ett av våra viktigaste områden är att bedriva utbildningsbevakning för att förbättra kvaliteten på utbildningarna så att du får den utbildning du blivit lovad och en examen som leder till anställning. Representanter från studentkåren sitter med i universitetets alla beslutande organ som rör utbildning.
På studentkåren arbetar studentombuden som håller koll på dina rättigheter och stöttar dig om du blir felbehandlad under din utbildning.

Förmåner

 • Medlemskaffe i K-huset (Växjö) och på Universitetsbiblioteket (Kalmar) varje torsdag kl. 12.30 där det finns möjlighet att prata med representanter från oss, knyta kontakter med studenter från andra institutioner eller bara få ett trevligt avbrott i studierna.
  Linnéstudenterna firar alla goda högtider tillsammans med sina medlemmar i samband med medlemskaffet.Semlor på fettisdagen, kanelbullar på kanelbullens dag och våfflor på våffeldagen.
 • Medlemsaktiviteter under året, exempelvis bowling eller Rabatterade hockeybiljetter.
 • Möjligheten att erhålla ett kurslitteraturstipendium värt 500 kr. Stipendiet delas ut varje månad till den medlem som skriver den bästa motiveringen.
 • Möjligheten att bli nominerad till engagemangsstipendiet som den medlem som utmärkt sig mest genom sitt engagemang under året.
 • Lokala studentrabatter
 • Tillträde till studentpubarna Stallarna och Sivans i Växjö samt reducerat inträde på kårkvällar i Kalmar. Har du frågor?
  Telefon: 010-330 30 09 Måndag – fredag 9.00 -11.30
  Expeditionens öppettider: Måndag – fredag 12.00 – 15.00Läs mer i FAQ-sektionen nedan 🙂

 

FAQ

Påverka
Du kan påverka dina studier och fritid genom att engagera dig i en studentförening, gå på våra medlemsmöten och söka till Linnéstudenternas valberedning eller styrelse. Ditt medlemskap gör oss starkare så att vi kan fortsätta att påverka och ställa krav. Dessutom får du som medlem tillgång till ett brett utbud av förmåner som medlemsaktiviteter och rabatter. Det är medlemmarna som bestämmer vad Linnéstudenterna ska arbeta med. Vårt arbete är inte möjligt utan engagerade studenter.

Bra för dig
Att vara medlem innebär möjligheten att engagera dig inom studentkåren. Samtidigt som du får vänner, erfarenheter och kontaktnät är du med och skapar en bättre studietid för dig och dina medstudenter.

Vi arrangerar aktiviteter för våra medlemmar, exempelvis Garden Party, hockeykvällar, pubkvällar och annat.

Kårmedlemskapet är laddat med förmåner
Medlemskapet i Linnéstudenterna är laddat med förmåner och ett bättre studentliv. Bara du använder några få av rabatterna har du sparat in kostnaden för medlemskapet, samtidigt som du ger stöd till alla studenter vid universitetet

Förmåner
Studentpubarna Stallarna och Sivans
Massvis med medlemsförmåner som tex reserabatter via Studentkortet
Vi ordnar aktiviteter som hockeykvällar och pubkvällar för våra medlemmar

Bra för din plånbok!
Linnéstudenterna samarbetar med Studentkortet som ger kårmedlemmar rabatter och förmåner. På så sätt får du som medlem mer pengar kvar i plånboken i slutet av månaden. Du kan söka vårt litteraturstipendium varje månad, vi delar ut gratis kaffe eller te på torsdagar och du får även lokala rabatter.

Det är lätt som en plätt att betala ditt medlemskap online: Klicka här!
Du kan även besöka vår expedition i Kalmar på Nygatan 18 klockan 11-13 eller expeditionen Växjö på Tufvan, Tuvanäsvägen 12 klockan 12-15.
Du kan bli medlem när som helst, förutsatt att du studerar/ska studera vid Linnéuniversitetet. Under de första veckorna på terminen har vi extra långa öppettider på kårens expeditioner i Kalmar och Växjö för att hjälpa till med inskrivningen. Vi rekommenderar att du blir medlem i början av terminen, för att inte missa allt som händer i studentlivet.
Medlemskapet kostar endast 175 kronor per termin, eller 300 kr för ett helt år. Det är en kostnad du snabbt sparar in om du utnyttjar medlemsrabatterna.
Ditt digitala medlemskort

Ladda ner Studentkortets app till mobilen efter att du betalat för ditt medlemskap. Om du vill ha ett plastkort måste du kontakta Studentkortet.

Läs mer om det digitala kortet här: studentkortet.se/ditt-kort
Om du har problem är du välkommen att kontakta info@linnestudenterna.se

Jag har betalat för ett helt år, men kortet är bara giltigt en termin. vad beror det på?
Korten är alltid utfärdade för en termin åt gången. Har du betalat för ett helt år och fortsätter dina studier även nästa termin så kan du uppdatera kortet i Studentkortets app.

När får jag tillgång till medlemskortet?
Vanligtvis kan du börja använda Studentkortets app inom 24 timmar. Tänk på att det kan ta några arbetsdagar innan vi får din betalning om du väljer att betala med BankGiro.

Läs mer om hur du får ett digitalt studentkort här: studentkortet.se/ditt-kort

Vad gäller för distansstudenter?
Är du distansstudent registrerar du dig på linnestudenterna.se precis som alla andra och har ett fullvärdigt medlemskap i Linnéstudenterna när du betalat medlemsavgiften.

Studier utomlands
jag ska studera utomlands. behöver jag betala min terminsräkning?
Som student omfattas du inte länge av kårobligatoriet. Medlemskapet är frivilligt och du behöver således inte betala något.
Vill du ha med dig ett bevis utomlands som visar att du är medlem i Linnéstudenterna – gå gärna med!.


Jag vill gå in på stallarna, sivans eller kårkvällar vad krävs?
Endast medlemmar i Linnéstudenterna har tillträde till studentpubarna. Utöver det säljs ett begränsat antal gästbiljetter varje vecka, för gäster som kommer i sällskap med en medlem. I Växjö köps gästbiljetterna online på respektive pubs hemsida, för kårkvällar se information för respektive tillfälle.

Slottsstallarna:
http://www.slottsstallarna.com/
Sivans: 
http://www.sivans.com/
Jag vill delta i en kårkväll som anordnas av linnéstudenterna. vad krävs?
Kårkvällar är aktiviteter som riktar sig endast till medlemmarna, så för att delta måste du vara medlem i Linnéstudenterna.

Övrigt
jag har slutat studera men har fått en terminsräkning. varför och vad gör jag med den?
när du slutat studera kan du inte längre vara medlem i linnéstudenterna, och ska inte betala din terminsräkning. du säger upp ditt medlemskap genom att inte betala din terminsräkning. du behöver alltså inte kontakta någon för att avsluta ditt medlemskap.

jag har fått en terminsräkning, men vill inte längre vara medlem. hur gör jag då?
genom att inte betala medlemsavgiften förlängs inte ditt medlemskap och upphörde därför automatiskt efter den period du sist betalade för.

har du frågor som inte finns med i listan ovan?
hör av dig till oss: http://linnestudenterna.se/om-oss/adresser

Till toppen