”Jippie, då var jag antagen! Men var ska jag bo?” Här är våra tips till dig som är ny student och bostadssökande i Kalmar.

Gamla stan

Kanske inneboende i Gamla stan? Foto: Jenny Roloff

Bostadsgaranti:
Om du aktivt söker studentbostad hos Kalmarhem erbjuder de bostadsgaranti inom två månader efter terminsstart. Ungefär samtidigt som antagningsbeskedet når dig startar publiceringen av lediga lägenheter på kalmarhem.se två gånger i veckan, under ett dygn vid respektive tillfälle. Det är att rekommendera att söka minst fem studentbostäder per publiceringstillfälle och du måste söka minst en studentbostad per publiceringstillfälle för att räknas som aktivt sökande och därmed täckas av bostadsgarantin. För resterande villkor och mer detaljerad information: Länk till Kalmarhems hemsida

Linnéstudenternas bostadsförmedling:

Du kan också leta efter en lämplig bostad på Linnéstudenternas bostadsförmedling: Länk till Linnéstudenternas egen bostadsförmedling

Övriga fastighetsvärdar:

Länk till övriga fastighetsvärdar

Upptäck möjligheterna i Kalmarsundsregionen!

Facebookgrupper för bostadsförmedling:

Facebook-grupper för förmedling av lägenheter i Kalmar: “Lägenheter Kalmar Hyr/Sälj/Sök Kalmar” och “Lägenheter i Kalmar”

Länk till Facebookgrupp boende

Länk till Facebookgrupp boende

Du kan även söka efter hyreslägenheter i Kalmar på www.blocket.se

  • Bostad i närheten av Kalmar:

www.monsterasbostader.se
Erbjuder 700 kr i hyresavdrag i månaden för studenter. Mönsterås ligger ungefär 30 minuter från Kalmar och det är möjligt att pendla med buss.

EBA Emmaboda
Erbjuder 20 % i hyresavdrag för studenter. Emmaboda ligger ungefär 35 minuter från Kalmar och det är möjligt att pendla med tåg.

Nybrobostads AB
Nybro ligger ungefär 20 minuter från Kalmar och det är möjligt att pendla med tåg.

Tillfälligt boende:

Hotell&vandrarhem Svanen
Om du inte hittar något permanent boende under din första tid kan vandrarhem eller hotell vara en idé. Du kanske kan dela rum med någon?

Råd och stöd:

För mer råd och stöd kan du kontakta oss på Linnéstudenterna på info@linnestudenterna.se eller 010-330 30 09

 

X