Dennis och Henrik inför jobbmässan RekryteraMera

Arrangorer_RekryteraMera

Henrik och Dennis utanför Kalmar Sportcenter, där Rekrytera Mera jobbmässa går av stapeln 1 februari.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hur förbereder man sig för att få sitt drömjobb? Vad händer under jobbmässan RekryteraMera? Vi tog en pratstund med arrangörerna Henrik och Dennis inför mässdagen, onsdagen den 1 februari i Kalmar Sportcenter.

Namn: Dennis Åström
Ålder: 28
Första jobb: ConnectMedia
Nuvarande jobb: Drivhuset
Tips till jobbsökare: Visa intresse!

Namn: Henrik Andersson
Ålder: 28
Första jobb: KalmarFF
Nuvarande jobb: KalmarFF
Tips till jobbsökare: Kämpa för det jobb du vill ha.

Hej, vad är Rekrytera Mera och för vem?

—RekryteraMera är för alla som söker jobb, ung som gammal, student eller icke-student. På vår mässa så förmedlas över 2000 jobb så det finns en stor bredd av yrken att välja mellan.

Varför startade ni Rekrytera Mera?

—Vi såg att det fanns en lucka för en renodlad jobbmässa där man får träffa arbetsgivare som söker personal.

Varför ska man besöka Rekrytera Mera?

—Vi har i dagsläget över 2000 jobb och erbjuder fantastiska möjligheter för våra besökare att komma i kontakt med en potentiell arbetsgivare. Oavsett vad man är ute efter för typ av anställning (heltid, deltid eller sommarjobb) så finns det något för alla. Och vi har också en grundtanke i att bara låta företag som erbjuder faktiska jobb att ställa ut hos oss. Det är för att våra besökare ska känna att det finns en möjlighet att få in en fot hos alla företag som är på plats.

Hur ser upplägget ut?

—Alla utställare som är på plats gör speed intervjuer på cirka 4 minuter med varje arbetssökande.

Behöver man förbereda sig på något sätt innan?

—Ett tips är att tänka igenom varför utställaren som du blir intervjuad av ska anställa just dig. Vad kan du tillföra hos deras företag? I övrigt tror vi det är viktigt att man tar det lugnt och inte stressar upp sig. Utställarna är väldigt glada över att just du vill söka jobb hos dem, det är bra att tänka på när man kommer dit.

Hur många utställare kommer?

— I dagsläget har vi 25 stycken utställare klara som erbjuder över 2000 tjänster på plats.

Varför samarbetar ni med Linnéstudenterna kring detta event?

—Vi tycker att studenterna är en viktig målgrupp där vi gärna ser att fler studenter stannar i Kalmar efter avslutad utbildning. Det finns stora möjligheter att få jobb efter avslutad examen här i stan, men många gånger kanske det är svårt att komma i kontakt med rätt arbetsgivare. Förhoppningsvis kan vi vara en part som hjälper till med den biten i samband med vår mässa.

 Vad är era förväntningar inför dagen?

—Våra förväntningar är att alla våra besökare ska komma från mässan och ha kommit i kontakt med sin framtida arbetsgivare. Vi hoppas också att alla utställare på plats ska känna att man har hittat många intressanta medarbetare. 2016 blev en stor succé där en tredjedel av besökarna uppgav att de hade skapat en kontakt med någon eller några utställare. Det är något vi blev oerhört glada över och något som vi kommer fortsätta att kämpa hårt för.


RekryteraMera 2017
Plats: Kalmar Sportcenter
Datum: 1 februari
Tid: 10:00-15:00

Välkommen!

 

 

 

 
Kategorier
Nyheter Startsida 
X