FAQ Kårstyrelsen med Christoffer

christoffer bengtsson, studiesocialt ansvarig växjö

Christoffer Bengtsson, Studiesocialt ansvarig Växjö

Christoffer Bengtsson, Studiesocialt ansvarig Växjö, svarar på vanliga frågor. Sök till styrelsen senast 2 april här: http://goo.gl/IUVPmo

Kan jag söka till styrelsen även om jag tar examen vårterminen 2017?
– Ja, eftersom alla Linnéstudenternas medlemmar kan väljas till styrelsen så kan du bli invald under din sista termin om du tar examen den här terminen.

Kan jag sitta i styrelsen när jag pluggar heltid?
– Ja, om du söker en deltidspost så arbetar du vid sidan av studierna. Detta motsvarar att sitta i en vanlig studentförenings styrelse. Väljer du däremot en heltidspost så bör du ta ett studieuppehåll eller ta examen nu till sommaren.

När börjar styrelsearbetet och hur länge pågår det?
– Styrelsearbetet håller på i 13 månader och börjar 1 juni. Detta innebär att du och din företrädare jobbar en månad tillsammans under överlämningen. Du får betalt även under överlämningstiden.

Innebär en heltidspost 40 timmar i veckan?
– En heltidspost innebär 40 timmar i veckan. Eftersom jag jobbar med studentföreningar så jobbar jag mycket kvällar och helger och det tar jag ut i sovmorgnar på vardagar.

Hur mycket tid måste man lägga ner på en deltidspost?
– Som jag tidigare sagt så är det som att sitta i en studentföreningsstyrelse. Det skiljer från person till person hur mycket man lägger ner. Det tas självklart hänsyn till att du är mer upptagen under vissa perioder, däremot har vi ett styrelsemöte i månaden som är obligatoriskt.

Hur klarar man av ekonomin när man sitter i styrelsen?
– Jobbar du deltid så kan du fortfarande få ditt CSN och du tjänar också 1000 kr i månaden i arvode. Jobbar du heltid får du inte CSN men du får 17 000 kr i månaden och 18 000 kr i månaden som ordförande. Du får även behålla din studentbostad och utöver detta får alla styrelsemedlemmar gratis medlemskap i Linnéstudenterna och därmed Studentkortets rabatter.

 
Kategorier
Startsida 
X