Linnéstudenterna samarbetar med Unionen, fackförbundet för dig som vill jobba inom det privata näringslivet. Ett medlemskap i Unionen kostar endast 100 kr för hela studietiden, och ger dig förmåner som rabatter och CV-hjälp. De kan dessutom ge dig råd om ditt extrajobb eller sommarjobb, så att du får schysst lön och villkor. Ett bra komplement till kårmedlemskapet, som ger dig råd och hjälp relaterat till dina studier!

Få mer information om Unionen Student och bli medlem här!

Texten nedan är information från Unionen.

 

Siktar du på en karriär inom det privata arbetslivet?

Alla som studerar på universitet eller högskola och siktar på en karriär inom det privata arbetslivet kan vara med i Unionen Student.

Våra medlemmar jobbar på tjänstemannasidan på bland andra Volvo, Ikea, Ericsson, Scania, Sas, Ikea och Microsoft. Läser du en utbildning inom till exempel teknik, kommunikation, ekonomi eller IT är Unionen Student ett bra sätt att förbereda sig inför arbetslivet på.

Många av våra drygt 500 000 medlemmar jobbar som projektledare, ingenjörer, administratörer, ekonomer, kommunikatörer, it-konsulter, receptionister, tekniker och säljare. Bland annat!

Även om du inte vet var du kommer att jobba har du nytta av Unionen Student medan du pluggar. Få mer information om Unionen Student och bli medlem här!

 

Unionens CV-granskning

Med Unionens CV-granskning är drömjobbet aldrig långt borta. Tillsammans med våra experter vässar du dina ansökningshandlingar och du får tydliga tips som tar dig ända fram till anställningsintervjun.

Är du redan där? Med Unionens personliga intervjuträning blir du ett proffs på att svara på arbetsgivarens frågor och tillsammans med oss ökar du dina chanser att ro hem drömjobbet. Karriärcoachning, studentförsäkring, och spännande rabatter är bara några av alla de förmåner du får som medlem i Unionen Student, och hos oss finns det alltid någon som hjälper dig när du behöver råd om dina rättigheter på jobbet. Få mer information om Unionen Student och bli medlem här!

Unionens litteraturstipendium

Från Unionens litteraturstipendium kan då få tillbaka 3150 kr när dina studier är över och det är dags att ta steget ut i arbetslivet. Under studietiden hjälper vi dig dessutom att vässa dina ansökningshandlingar och öka chanserna till extrajobbet, eller till att drömjobbet står och väntar när examensdagen väl är kommen.

Studentrabatter som ger mervärde

Som Unionen Student-medlem ingår rabatter på både resor, hotell och tidskrifter. Till exempel kraftigt rabatterade prenumerationer på Ny Teknik, Mac World och tidningen RES. När du börjar jobba och uppdaterar ditt Unionen-medlemskap till yrkesverksamt betalar du som Unionen Student-medlem dessutom bara 100 kronor för första året – och sparar upp till 2 600 kronor!

Få hjälp med sommarjobbet

Vi vet allt om hur man landar ett riktigt bra sommarjobb och ger dig tips och råd om vad du bör tänka på när det kommer till lön och rättigheter. Skulle det ändå uppstå problem med anställningen kan du alltid fråga oss. Till exempel om du inte får ut rätt lön eller har konstiga arbetstider.

Stöd och råd för dig som jobbar extra eller ska ut i arbetslivet

Ett medlemskap i Unionen Student ger dig stöd både under och efter studierna. Hamnar du i trubbel på extrajobbet hjälper vi dig med juridiska muskler och när det är dags för examen ger vi dig stöd och råd i jakten på drömjobbet. Däremellan erbjuder vi medlemsföreläsningar och karriärtjänster som hjälper dig att kraftladda inför drömjobbet.

 

Du betalar bara 100 kr för hela studietiden!

Precis börjat plugga? Eller närmar du dig slutet på dina studier? Oavsett vilket är ett medlemskap i Unionen Student en bra idé. Under hela tiden du pluggar stöttar vi dig med förmånliga rabatter på bland annat försäkringar och tidskrifter, ger dig chansen att söka stipendier, möjligheten att gå på intressanta föreläsningar och hjälper dig med juridiska muskler om det blir problem på extrajobbet. Få mer information om Unionen Student och bli medlem här!

Dessutom: 100 kr för första året i Unionen!

Dessutom betalar du bara 100 kronor för första året och uppdaterar ditt medlemskap när du börjar jobba. En unik rabatt värd upp till 2 600 kr som enbart finns för de som går med i Unionen efter att ha varit medlem i Unionen Student.

När det är dags att ta steget ut i arbetslivet ger vi dig expertkunskap kring löner och villkor, hjälper dig med cv-granskning, intervjuträning och ett unikt kontaktnät av fackliga företrädare med superkoll på förhållandena ute på arbetsplatserna.

X