Lämna kursböckerna i ”Plugghyllan”

Pressinformation:

Ida_Angeland-Plugghyllan_800x600

Ida Angeland, Plugghylllan

På studentkåren Linnéstudenternas expedition i Universitetsbiblioteket i Kalmar finns nyöppnade bokhandeln Plugghyllan. Här kan studenterna vid Linnéuniversitetet köpa och sälja begagnad kurslitteratur.

Ida Angeland, 26,  driver sedan drygt en vecka bokhandeln Plugghyllan i studentkåren Linnéstudenternas expedition i Universitetetsbiblioteket, Kalmar.

Plugghyllan säljer och förmedlar begagnad kurslitteratur, en idé som Ida fick under sin egen studietid. Som nyexaminerad miljöanalytiker med stort bokintresse drog hon igång sin verksamhet.

  • — Jag upptäckte att det fanns ett behov av ett lätt sätt att köpa och sälja begagnad kurslitteratur och att studenter ofta inte har tiden att leta runt på nätet efter begagnade kursböcker. En butik i studentkårens lokaler i Universitetsbiblioteket gör att studenterna lätt kan droppa förbi och spara tid, förklarar Ida Angeland.

Målet är att både underlätta för studenterna och samtidigt göra miljönytta genom att minska antalet nyköp. För den som vill sälja sin använda kurslitteratur är det läge att lämna in böckerna innan sommaren. Till hösten siktar nämligen Plugghyllan på att ha ett större utbud av böcker lagom till terminsstart.

För mer information, kontakta:

Ida Angeland
0709-611 290
www.facebook.com/plugghyllan

Plugghyllans öppettider: må-to, klockan 10-14.

 

 

 

 

 

 
Kategorier
Nyheter Pressmeddelande Startsida 
X