PRESSINFORMATION: Studenternas bostadssituation i Linnéregionen markeras akut i bostadsrapport

Pressmeddelande

2016-08-24 Kalmar/Växjö

Sveriges Förenade Studentkårer (SFS) har nu släppt 2016 års bostadsrapport gällande bostadssituationen för landets studenter. Enligt den kan Växjö och Kalmar — Linnéuniversitetets största studieorter— inte erbjuda boende vid terminsstart. Växjö är en av de av elva orter i landet där läget markeras som akut bostadsbrist, något som får studentkåren Linnéstudenterna att vädja om hjälp.

I dagsläget finns det en akut situation både i Kalmar och Växjö, där studenter i värsta fall behöver avbryta sina studier på grund av att de inte har något boende. Vi vädjar just nu till allmänheten att se över om man kan hyra ut ett rum eller del av lägenhet, säger Victor Lagercrantz ordförande i Linnéstudenterna.

 Studentkåren Linnéstudenterna arbetar aktivt för att hitta ett bostadsalternativ för bostadslösa studenter, i alla fall någon form av akutboende eller temporärt boende. Bland annat genom en bostadsförmedling där allmänheten kan lägga upp objekt. Just nu är allt av intresse rum, del av lägenhet, lägenhet eller gårdshus.

Tillsammans med Växjö-, Kalmar kommun och Linnéuniversitet sker ett kontinuerligt arbete för att förbättra studenters boendesituation och inom några år kan situationen se betydligt bättre ut. Bland annat sker nyproduktioner på båda orterna. Linnéstudenterna kommer att jobba aktivt för att hitta en rimlig nivå på hyrorna.

  • — Tillsammans med våra samarbetspartners behöver vi jobba för ett tryggt och hållbart studentboende för alla studenter vid Linnéuniversitet, avslutar Victor.

 

För mer pressinformation, kontakta:
Victor Lagercrantz, ordförande i Linnéstudenterna, 070-481 99 41

 
Kategorier
Pressmeddelande 
X