Studentkåren Linnéstudenterna byter erfarenheter i Storbritannien inför regionalt utvecklingsarbete

Pressinformation

Kalmar/Växjö, 2016-10-31

Studentkåren Linnéstudenterna byter erfarenheter i Storbritannien inför regionalt utvecklingsarbete

Två representanter för studentkåren Linnéstudenterna, reser i veckan till Lincoln University, för att byta erfarenheter med Storbritanniens Bästa kår. Därefter presenterar de koncept för regionalt utvecklingsarbete på Regional Innovation Policies Conference. Målet är att förbereda sig för att kunna delta i det regionala utvecklingsarbetet i Linnéregionen.

Resan till Storbritannien kommer att öka studentkåren Linnéstudenternas internationella kontakter och erfarenhetsutbytet med den studentkårsorganisation vid Lincoln University som 2015 fick Storbritanniens utmärkelse Bästa kår. Bland annat träffar man företrädare för att diskutera studentinflytande, med vilket kåren jobbat intensivt och målinriktat.

I slutet av veckan åker Linnéstudenternas representanter vidare till Cardiff i Wales för att delta i Regional Innovation Policies Conference 2016. Konferensen handlar om regional innovation och utveckling, och studentkåren Linnéstudenternas delaktighet är ett led i att
förbereda sig för att kunna delta i det regionala utvecklingsarbetet i Linnéregionen.

Under konferensen medverkar verksamhetschef Marit Persson och ordförande Victor Lagercrantz och talar där om uthållig regional utveckling i Linnéregionen tillsammans med professor Richard Ennals från avdelningen för Yrkeskunnande och teknologi vid Linnéuniversitetet.

—Det handlar om hur studenter och dialogseminarier kan bli en framgångsfaktor i regionalt utvecklingsarbete, avslöjar Marit Persson.

Relaterat material: www.cardiff.ac.uk/conferences/2016-regional-innovation-policies-conference

För mer pressinformation, kontakta:
Marit Persson
Verksamhetschef, Linnéstudenterna
070-481 99 42

Victor Lagercrantz
Ordförande, Linnéstudenterna
070-481 99 41

 
Kategorier
Pressmeddelande Startsida 
X