Öppna dörren för världen

Varje år väljer ca 1500 studenter från andra länder än Sverige att komma till Linnéuniversitetet för att studera. Tack vare ett gott samarbete med Linnéuniversitetet kan vi erbjuda inresande studenter aktiviteter och stöd som gör det lättare att känna sig välkommen på sin nya studieort.

Vem som helst som studerar vid Linnéuniversitetet kan bli buddy eller mentor

Patrik buddy Viktoria buddy Priska AmberInternationella studenter som ska läsa vid Linnéuniversitetet kan anmäla sitt intresse för att bli matchad med en lokal student. Verksamheten främjar integration mellan svenska och utländska studenter och bidrar till att studenterna får en bättre start i sitt nya hemland. Som buddy/mentor får du möjlighet att lära känna en annan kultur, hjälpa en student tillrätta, öva språk men framförallt lära dig något nytt! Verksamheten garanterar dig kontakter med trevliga människor och kan kanske få dig att själv fundera på att plugga eller jobba utomlands? Eller kanske har du redan varit iväg och saknar landet, kulturen eller språket. Att då bli buddy/mentor gör att du slipper längta så mycket.

Vi börjar leta efter buddies i april resp. november beroende på om du vill engagera dig en höst- eller vårtermin. Du kan dock kontakta oss när som helst under året men vi jobbar mest aktivt med att hitta intresserade studenter fr.o.m. dessa månader. Matchningarna görs sedan i juni inför hösten och strax innan jul inför vårterminen. Om du funderar på att engagera dig men inte riktigt vet vad det innebär läs en av guiderna som du hittar här nedanför.

Ansök om att bli buddy i Växjö
Ansök här: http://buddyprogram.net

Buddyguiden
Läs mer om vad det innebär att vara buddy:
Buddyguiden (pdf)

Ansök om att bli mentor i Kalmar
Ansök här: http://mentorapplication.net/

Mentorguiden
Läs mer om vad det innebär att vara mentor:
Mentor’s guide Kalmar

karin_sve
Kontakt i Växjö

Mail: studcoord@linnestudenterna.se
Telefon: 0704-819956
Besök: Tuvanäsvägen 12, 352 52 Växjö
Om mig: Jag ansvarar för Linnéstudenternas verksamhet gentemot internationella studenter, vägledning, mottagning och socialt stöd. Detta sker i samarbete med Linnéuniversitetet, VIS och ESN Kalmar. Är också involverad i det regionfinansierade projektet Tillvarata internationella akademiker i Linnéregionen.

Kontakt i kalmar

Mail: mentors@esnkalmar.org
Hemsida: www.esnkalmar.org

X