Vad är det bästa med Välkomstmässan?

christoffer bengtsson

Christoffer Bengtsson, Studiesocialt ansvarig Växjö

Linnéstudenterna anordnar välkomstmässan varje termin för att välkomna studenter till en ny termin. Christoffer Bengtsson har tagit ett studieuppehåll för att arbeta i Linnéstudenternas styrelse på heltid som Studiesocialt ansvarig i Växjö. Här berättar Christoffer mer om mässan som tar plats 31 januari.

Varför ska man gå på Välkomstmässan?

– Det finns företag och organisationer som söker studenter till extrajobb eller sommarjobb. Du behöver inte vara färdigutbildad. Du får koll på olika föreningar och studentföreningar som du kan bli medlem i. Det är också trevligt att få gratisprylar och delta i tävlingar.

Vad är det bästa med Välkomstmässan?

-Blandningen av utställare och möjligheten att få reda på det stora utbudet av föreningar som man kan engagera sig i. På mässan finns både företag, organisationer, myndigheter, föreningar och studentföreningar. Så det finns något till alla!

Vad är det roligaste med att engagera sig?

– Jag rekommenderar att hitta en förening att engagera sig i eftersom att det är ett av de bästa sätten att lära känna nya människor ordentligt. Själv har jag lärt känna flera riktigt bra vänner genom mitt engagemang i studentföreningar. Om du vill engagera dig på andra sätt så kan du söka till Linnéstudenternas valberedning eller styrelse. Förutom att engagemang är kul så är det en bra merit på ditt CV!

Har du något annat tips till nya studenter?

-Bli medlem i Linnéstudenterna. Det lönar sig om du använder dig av våra medlemsförmåner. Du kan ansöka om kurslitteraturstipendiet varje månad värt 500 kr, vi har drygt 100 lokala rabatter i Växjö och Kalmar, du får SJ-rabatt och medlemmar erbjuds gratis kaffe eller te varje torsdag. Du stödjer även Linnéstudenternas arbete med att jobba för dina rättigheter och möjligheter som student eller doktorand

Kan man träffa Linnéstudenterna på mässan?

– Ja, vi har en monter i K-huset, mittemot glasgallerian. Du kan prata med oss direkt, köpa medlemskap och delta i vår medlemstävling. Svara på vår enkät få chans att vinna 500 kr i presentkort på Willy:s. Vi ses på mässan!


Datum: Tisdag 31 januari

Plats och tid: K-huset Linnéuniversitetet klockan 10-14.30
Facebookevent: https://www.facebook.com/events/1805019299756925/

 
Kategorier
Startsida 
X