Vänfamiljsprojektets 10-års jubileum

 

Idéerna till vänfamiljsjubiléet började ta form under våren. Eva Nilsson, vänfamiljssamordnare, frågade tidigare vänfamiljer vad de skulle vilja se för aktiviteter. Efter att ha utvärderat vad som skulle vara praktiskt genomförbart kom Eva fram till tre aktiviteter som alla skulle ta plats under en dag.

Omvänd skattjakt
Lördagen den 22:a oktober startade med en ”omvänd skattjakt” klockan 10 på morgonen inne i Växjös nya World Trade Center.
– Jag kallar skattjakten omvänd eftersom deltagarna fick skatten redan från början, säger Eva Nilsson. Varje deltagare tilldelades en ryggsäck sponsrad av Linnéuniversitetet. Ryggsäcken innehöll saker som kunde användas vid uppdragen under själva skattjakten. På caféet i World Trade Centers entré fyllde deltagarna sina ryggsäckar med kanelbullar och kaffetermosar för att fortsätta till nästa uppdrag. Det första uppdraget var att ta sig upp till World Trade Centers takterrass och hitta utsikten över Teleborgs slott. Ett annat uppdrag innebar att deltagarna skulle samla bilder som innehöll bokstaven X och föra över detta på ett USB-minne som låg i ryggsäcken.
– Eftersom vi firar 10-års jubileum så fick bokstaven X en symbolisk innebörd därför att den representerar siffran 10 i romerska sifferalfabetet. Jag tyckte att det passade bra, berättar Eva.

Middag och invigning av fotoutställning
På kvällen dukades en buffé fram i Linnéuniversitetets K-hus med mat från studenternas eller deras vänfamiljs hemland.
– Vid varje maträtt placerades en lapp med kontaktuppgifter till den som lagat maten. På så sätt kunde gästerna få tag i receptet, säger Eva.
Gäster vid middagen var nuvarande samt tidigare Vänfamiljer och vänfamiljsstudenter, men även blivande vänfamiljer och studenter som står i kö för att få en vänfamilj. En fotoutställning, där en av vänfamiljsstudenterna var fotograf, invigdes av både den yngre och äldre generationen Nancy 4 år och Kerstin 77 år. De fick symbolisera att alla kan vara en del av en vänfamilj, oavsett ålder.

Framträdanden och presentationer
Efter middagen samlades alla i IKEA-salen på Linnéuniversitetet. Där bjöds det på K-popdans poesi, bildspel från Europa och Asien och en specialskriven fanfar för 10-års jubiléet spelades upp. Eva berättade om viktiga händelser i Vänfamiljprojektets historia. Projektet grundades av Karin Siöö, studentkoordinator hos Linnéstudenterna, tillsammans med Växjö kommun och Linnéuniversitetet. Vänfamiljsprojektets logotyp kom till genom en tävling och logotypen visades upp genom mosaiktifo, där varje person höll upp ett papper som tillsammans bildade logotypen. Papperets baksida fungerade även som en lottsedel och vinnarna fick ett paraply sponsrat av Växjö kommun. Kvällen avslutades med kärleksfulla videohälsningar som tidigare vänfamiljsstudenter skickat från sina hemländer.

Är du intresserad av att bli Vänfamilj eller har andra frågor om projektet?
Kontakta Eva Nilsson, Vänfamiljssamordnare

Eva Nilsson
FriendFamily@linnestudenterna.se
070-481 99 54

Vänfamiljsprojektets Facebooksida

 
Kategorier
Startsida 
X