Varför engagerade jag mig i studentkåren?

Varför engagerade jag mig i studentkåren Linnéstudenternas styrelse i år? Kort svarat:

 SFSFUM, så låt oss prata lite om det!

Vad är det för något?
Enligt SFS (Sveriges Förenade Studentkårer) egna hemsida förklaras det såhär:

“SFS fullmäktige (SFSFUM) är organisationens högsta beslutande organ. Här fattas beslut om hur organisationen ska se ut och arbeta, vilka mål SFS ska jobba för och hur studenters rättigheter bäst värnas”.

sfsfumLäsåret 2013/2014 satt jag som ordförande i Blekinge Studentkår och fick då uppleva mitt allra första SFSFUM. Ska man vara riktigt ärlig blev jag lite kallsvettig av att se antalet sidor handlingar första gången. Det gick över när jag började läsa alla intressanta idéer de olika studentkårerna kom med för att förbättra livet för alla Sveriges studenter. Det är spännande att få vara med och påverka hur en stor organisation ska arbeta!

Ska jag kort förklara hur jag minns den helgen skulle det låta något i stil med: allvarliga diskussioner, viktiga beslut, mindre allvarliga diskussioner, skratt och kaffe.

En helg som definitivt utvecklade mig som person, där jag lärde mig massor nya saker och framförallt att det faktiskt finns möjlighet att påverka vårt system.

Vad handlar de allvarliga diskussionerna om?

Det kan handla om vilket område som, för SFS, är viktigast att fokusera på nästkommande år. Ska vi lägga krutet på att få regeringen att jobba hårdare med studentbostäder, eller är det viktigare att se till att kvalitén på utbildningarna håller måttet? Det kan också handla om att komma överens om vad vi gemensamt tycker om en viss fråga.

Men det är inte bara en helg fylld med diskussioner och beslut. Varje år hålls även en bankett som värdkåren för året anordnar.

Om det här lät det minsta intressant för dig tycker jag att du ska ta och kika in på www.sfs.se och läsa mer. Skulle du bli intresserad av att åka med oss till Linköping i vår, hör av dig!

Oskar Emilsson
Ledamot Nationellt Påverkansarbete, Kalmar
oskar.emilsson@linnestudenterna.se

 
Kategorier
Kårbloggen 
X