fbpx
Öppna dörren för världen

Varje år väljer ca 1500 studenter från andra länder än Sverige att komma till Linnéuniversitetet för att studera. Tack vare ett gott samarbete med Linnéuniversitetet kan vi erbjuda inresande studenter aktiviteter och stöd som gör det lättare att känna sig välkommen på sin nya studieort. Vem som helst som studerar vid Linnéuniversitetet kan bli buddy i Kalmar eller Växjö.

Internationella studenter som ska läsa vid Linnéuniversitetet kan anmäla sitt intresse för att bli matchad med en lokal student. Verksamheten främjar integration mellan svenska och utländska studenter och bidrar till att studenterna får en bättre start vid sitt nya lärosäte. Som buddy får du möjlighet att lära känna en annan kultur, hjälpa en student tillrätta, öva språk men framförallt lära dig något nytt! Verksamheten garanterar dig kontakter med trevliga människor och kan kanske få dig att själv fundera på att plugga eller jobba utomlands? Eller kanske har du redan varit iväg och saknar landet, kulturen eller språket. Att då bli buddy gör att du slipper längta så mycket.

Vi börjar leta efter buddies i april resp. november beroende på om du vill engagera dig en höst- eller vårtermin. Du är välkommen att kontakta oss när som helst under året men vi jobbar mest aktivt med att hitta intresserade studenter fr.o.m. dessa månader. Matchningarna gör under sommaren inför höstterminen och strax innan jul inför vårterminen. Om du funderar på att engagera dig men inte riktigt vet vad det innebär läs buddyguiden som du hittar här nedanför.

Anmäl dig för att bli buddy i Kalmar eller Växjö
https://buddyprogram.net

Buddyguiden
Läs mer om vad det innebär att vara buddy:

Kalmar: Buddyguide SWE

Växjö: Buddyguide

Till toppen