fbpx
Öppna dörren för världen

Varje år väljer ca 1500 studenter från andra länder att börja studera på Linnéuniversitetet. Tack vare ett gott samarbete mellan Linnéstudenterna och Linnéuniversitetet kan vi erbjuda inresande studenter aktiviteter och stöd som gör det lättare att känna sig välkommen på sin nya studieort. Vem som helst som studerar vid Linnéuniversitetet kan bli buddy i Kalmar eller Växjö. 

”Det roligaste jag gjort”, ”Viktigt att ge en internationell student ett fint välkomnande”, ”Buddyprogrammet har breddat mitt nätverk”, ”Jag bara önskar att jag vetat om detta från början av mina studier”. Så beskriver några tidigare och nuvarande buddies vad det gett att vara buddy. Inför att flytta utomlands finns det många frågor och funderingar som det känns bäst att kunna ställa till någon som vet. Varför tar vi svenskar av oss skorna när vi besöker någons hem, varför vurmar vi så mycket för IKEA, varför kramas vi istället för att kindpussas? Och kanske den vanligaste frågan; Varför pratar vi så mycket om vädret???

Att ge en ny student en bra start, att ta en fika och förklara typiskt svenska företeelser och beteenden, kanske följa med till ICA eller Willys och hjälpa studenten att köpa mjölk istället för fil! Detta handlar buddyverksamheten om. Så här går det till: Du anmäler dig, du får en inbjudan till en buddyintroduktion, du blir matchad och därefter tar du kontakt med studenten. Matchningen baseras på dina önskemål och intressen. Häng med du också!

Som buddy får du möjlighet att lära känna en annan kultur, hjälpa en student tillrätta, öva språk men framförallt lära dig något nytt! Vi garanterar dig kontakter med trevliga människor, som kanske får dig att själv fundera på att plugga eller jobba utomlands? Eller har du redan varit iväg och saknar landet, kulturen eller språket. Att bli buddy gör att du slipper längta så mycket.

Du är välkommen att kontakta oss när som helst men april resp. november är de perioder då vi börjar leta efter buddies beroende på om du vill anmäla dig för höst- eller vårtermin. Du kanske redan vet att du vill bli buddy men vill ha mer information? Läs Buddyguiden som du hittar här nedanför.

Anmäl dig för att bli buddy i Kalmar eller Växjö
https://buddyprogram.net

Buddyguiden
Läs mer om vad det innebär att vara buddy:

Kalmar: Buddyguide SWE

Växjö: Buddyguide

Feedback

Vill du ge feedback om programmet? Som deltagare blir du ett par månader in på terminen ombedd att svara på en utvärdering som dels skickas via mejl, dels läggs upp i Facebookgrupperna https://www.facebook.com/groups/658366297922541/ (Kalmar) och https://www.facebook.com/groups/visbuddy/ (Växjö). Grupperna används också för kommunikation om och kring buddyverksamheterna. Välkommen att gå med!

Till toppen