fbpx
Intervjuer med nya styrelsen!

Här kan du läsa intervjuer med det nya presidiet. Vill du kolla in information om hela styrelsen (presidiet + deltidsledamöter) hittar du information här.


 

Namn: Rebecca Esselgren
Utbildning: Internationell Samhällsvetenskap med inriktning statsvetenskap
Ålder: 23år
Roll: Ordförande

Berätta lite om din roll i kåren
Min uppgift att driva arbetet inom verksamheten framåt och tillsammans med styrelsen utveckla föreningen. Som ordförande representerar jag Linnéstudenterna gentemot Universitetet och kommunerna. Inom mitt uppdrag så förbereder jag även material inför varje styrelsemöte och leder våra styrelsemöten. Jag ser till så att det kontinuerliga arbetet inom verksamheten flyter på som det ska.

Vad ser ni fram emot att jobba med för frågor 2019/20? Vad vill ni åstadkomma?
Jag ser fram emot att tillsammans med styrelsen skapa en bättre studietid för alla studenter. Jag ser fram emot att jobba med bostadsfrågan i Växjö och försöka minska den bostadsbrist som vi ser just nu, jag vill även försöka att skapa en samlingsplats för studenterna i Kalmar.

Det är även min förhoppning att kunna utveckla universitetets miljö- och hållbarhetsarbete samt jobba vidare med frågor kring inkludering.

Vilka utmaningar ser du framför dig?
Jag tror att det kommer att vara utmanande att försöka prioritera det man vill göra. Nu i början så har man så många ambitioner med vad man vill uppnå och jag tror det kommer bli riktigt svårt att inse att man inte kommer kunna göra allt, utan att man måste välja specifika områden.

Vilka frågor är viktiga för studenterna?
Jag tror det är viktigt för studenter att få ut så mycket som möjligt av sin studietid så att man i framtiden ser tillbaka på sin universitetstid som en riktigt roligt period i sitt liv.

Varför har du valt att engagera dig? Varför just kåren?
Sedan en lång tid tillbaka har jag varit engagerad i olika föreningar bland annat startade jag upp ett ungdomsråd, så jag har under en lång tid engagerat mig för att framföra ungdomars/studenters åsikter i många sammanhang. Jag är en driven person som vill vara med och påverka därmed ser jag detta som en möjlighet att kunna vara med att utveckla Linnéuniversitetet till det bästa universitetet för alla.

Varför är det viktigt att studentkåren finns vid universitetet?
Studietiden på universitetet kan vid många tillfällen kännas som en labyrint som man måste ta sig igenom, jag tror därför det är viktigt att Linnéstudenterna finns eftersom man kan vara den stabila punkten som man kan ta hjälp av när man behöver det.

Vad visste du om LNS innan du blev vald?
Jag har under mina tre år här på universitetet varit väldigt aktiv inom studentlivet så jag har alltid varit medveten om Linnéstudenterna och den hjälp som dem har kunnat erbjuda. Har många gånger refererat studenter vidare till kåren, men jag inser nu efter jag blivit invald hur mycket mer kåren gör som jag som student inte kände till.

Vad har du för tips till nya studenter?
Det är lätt att känna sig vilsen i början av universitetet eftersom allt är nytt, men det är väldigt vanligt så känn inte att du måste veta allt från början för det är de ingen som gör! Mitt bästa tips är att komma ihåg att du inte är ensam och att det alltid finns någon som du kan vända dig till.

Roliga fakta om dig?
Har fyra Harry Potter tatueringar.

 

Namn: Stina Hultberg
Utbildning:
Master i Litteraturvetenskap
Ålder: 28
Roll: Studiesocialt ansvarig – Växjö

Berätta lite om din roll i kåren?
Jag sitter som studiesocialt ansvarig i Växjö vilket innebär att jag främst fokuserar mitt arbete på studenternas liv utanför studierna. Detta berör allt ifrån boendesituationen till att vara ett stöd för föreningslivet av pubar, nationer och föreningar. Studiesocialt innehåller väldigt mycket olika komponenter men kort kan det beskrivas som ett jobb med att möjliggöra för att studenterna får en härlig och bra tid utanför sina studier.

Vad ser ni fram emot att jobba med för frågor 2019/20? Vad vill ni åstadkomma?
Jag ser framemot att få vara en del av arbetet med att utveckla studentlivet tillsammans med alla engagerade studenter. Jag hoppas också på att få bidra till att aktörer utanför campus ska förstå hur värdefullt studenterna och studentlivet är för både Växjö och Kalmar och vilken tillgång det är att ha oss här.

Vilka utmaningar ser du framför dig?
Boendesituationen är definitivt en utmaning i Växjö och någonting som jag tror kommer ta mycket fokus. Sen har jag insett genom tidigare erfarenheter att de största utmaningarna oftast kommer utan förvarning. Så man får se helt enkelt men utmaningar kommer att komma!

Vilka frågor är viktiga för studenterna?
Från mitt perspektiv som just studiesocialt ansvarig tror jag det är viktigt för studenterna att de har någonstans att bo med en rimlig hyra, en meningsfull fritid med många olika möjligheter och att campus är en trygg plats att vara på!

Varför har du valt att engagera dig? Varför just kåren?
Under min studietid har jag varit engagerad i både förening och nation och under den tiden insåg jag att jag brinner väldigt starkt för studentlivet. Kåren blir nästa steg för att få fortsätta brinna & dedikera ett helt år till att enbart få arbeta med vad jag tidigare gjort på fritiden.

Varför är det viktigt att studentkåren finns vid universitetet?
Kåren är viktig enligt mig för att det ska finnas några som löser problem medan studenterna pluggar. Istället för att studenterna själva ska behöva lägga tid och energi på det finns kåren som kan arbeta för alla frågor som berör utbildning och studentliv.

Vad visste du om LNS innan du blev vald?
Genom att jag suttit i olika styrelser så har jag kommit i kontakt och samarbetat med kåren, främst angående den studiesociala biten så jag visste sedan tidigare att de som sitter i kåren verkligen vill arbeta fullt ut med allt som berör studenterna och göra det så bra som möjligt för dem!

Vad har du för tips till nya studenter?
Jag har två tips:
1. Våga ge det lite tid! I början kan det kännas som att ingenting kommer att ordna sig. Att man inte kommer få några vänner eller hitta till rätt föreläsningssal. Våga va lite förvirrad & håll ut. Du kommer att hitta din plats!
2. Engagera dig! I vad som helst som verkar kul! Det finns så mycket man kan vara delaktig i och engagemang från studenter är det viktigaste som finns för utan det existerar inte studentlivet!

Roliga fakta om dig?
Jag skulle verkligen vilja kunna dyka men hur mycket jag än övar så lär jag mig aldrig.

 

Namn: Hedvig steensland
Utbildning: kandidatexamen i statsvetenskap
Ålder: fyller 24 i augusti
Roll: Studiesocialt ansvarig – Kalmar

Berätta lite om din roll i kåren
Min roll i styrelsen är Studiesocialt ansvarig för Kalmar. Min främsta uppgift kommer handla om att jobba med frågor som rör studentlivet utanför studenternas utbildning. Exempel kan vara föreningsliv, boende för studenter, lokaler – då med fokus på ett slags kårhus för studenterna i Kalmar. Tillsammans med de andra i linnestudenterna jobbar jag som studiesocialt ansvarig med studentpolitiska frågor så som trygghet, studiemiljö mm.

Vad ser ni fram emot att jobba med för frågor 2019/2020? Vad vill ni åstadkomma?
Drömmen för mig är att hitta en lösning på ett kårhus i Kalmar där studenterna kan spela biljard om dagarna och festa om nätterna. Jag är medveten om att det finns svårigheter inom detta arbetsområde men jag ska göra mitt yttersta i denna fråga. Utöver detta vill jag jobba med att hitta på roliga events som sittningar men också nyktra event.

Vilka utmaningar ser du framför dig?
Den största utmaningen tror jag blir att dels få till ett kårhus, men också få studenterna i Kalmar att se ett värde att vilja bli medlemmar.

Vilka frågor är viktiga för studenterna?
Någon slags samlingsplats som ett kårhus/studenternas hus men också att det ska löna sig att vara medlem hos oss i linnestudenterna.

Varför har du valt att engagera dig? Varför just kåren?
Kort och gott – jag älskar studentlivet!

Varför är det viktigt att studentkåren finns vid universitetet?
Vi ska vara någon som studenterna kan vända sig till under sin studietid här i Småland. Vi kan bidra med stöd till studenter som behöver det samtidigt som vi jobbar med att granska universitetet vilket är väldigt viktigt!

Vad visste du om LNS innan du blev vald?
En hel del. Har tidigare suttit som deltidsledamot så har haft hyfsad koll på kårarbetet.

Vad har du för tips till nya studenter?
Be om hjälp! Fråga! Studentlivet är en djungel i början och det är inte meningen att man ska kunna allt från dag 1. Också – utnyttja dina rättigheter, gör inte livet svårare än vad det behöver vara!

Roliga fakta om dig?
Sökte till paradise hotel 2015

 

Namn: Johan Nilsson
Utbildning: Master, Litteratur/Engelska
Ålder: 25
Roll: Utbildningsbevakare – Växjö

Berätta lite om din roll i kåren
Min roll i kåren är som utbildningsbevakare i Växjö, vilket betyder att det är mig ni ska gå till om ni upplever några problem inom er utbildning och behöver någon att vända er till. Jag utför främst arbete riktat mot universitetet, och alltid med studentens bästa som grund. Jag ser till att bristfälliga kursplaner åtgärdas, att scheman fungerar, att tentor rättas i tid och att systematiska problem når rätt person så att de kan åtgärdas.

Vad ser ni fram emot att jobba med för frågor 2018920? Vad vill ni åstadkomma?
Detta blir mitt andra år på denna position, och jag ser fram emot att se de förändringar jag hjälpt till att införa ta rot och växa. Jag siktar framför allt på ett tätare samarbete med universitetets utbildningsföreningar där vi kan ha ett forum som baseras på egna erfarenheter, exempel och behov. Det ska också bli spännande att se hur utbildningarna utvecklas utefter de uppdaterade riktlinjer och mål som skapar universitetets förutsättningar som ett modernt lärosäte.

Vilka utmaningar ser du framför dig?
Förändring tar tid och alla är inte alltid positiva inställda till det. Det är svårt att säga exakt vad som kan hända i ett mikrokosmos som är i ständig förändring, och jag tror att det är det som är tjusningen i det hela: vad som helst kan hända, så det gäller att vara beredd på allt.

Vilka frågor är viktiga för studenterna?
Att allt bara ska fungera. Det är stressande nog att studera på hög nivå samtidigt som man söker bostad, extrajobb eller vad som helst. Att din utbildning ska vara givande och fungera felfritt ska inte vara ett privilegium, det ska vara en garanti. Vi har ett löfte att uppfylla för våra studenter.

Varför har du valt att engagera dig? Varför just kåren?
Jag valde att engagera mig för att utbildningsfrågor ligger mig varmt om hjärtat, och jag var mycket engagerad inom föreningslivet under min studietid. Det förföll mig naturligt att försöka ge något tillbaka när jag hade avslutat min utbildning.

Varför är det viktigt att studentkåren finns vid universitetet?
Det finns en viss trygghet i att veta att det finns någon som kan ta striden om något strular, eller någon som samlar studenterna och bidrar till att tiden vid Linnéuniversitetet blir så bra som möjligt.

Vad visste du om LNS innan du blev vald?
Att de alltid jobbat, och alltid kommer att jobba, för studenterna.

Vad har du för tips till nya studenter?
Ge aldrig upp för att det är svårt. Väx och utvecklas så långt du bara kan, och låt inget stoppa dig från att göra det som du känner ger dig de verktyg som krävs för att du ska kunna leva ut den framtid du önskar. Var personen du behövde, och det finns mycket bättre platser än hemma.

Roliga fakta om dig?
Är arg nästan hela tiden.

Till toppen