fbpx
Välkommen till Kalmar Skivmässa
Skivmässa

Lördagen den 1/2 är det dags för årets stora skivmässa. Det är de tre skiventusiasterna Peter Lindskog, Peter Åkesson och Thomas Johansson som är eldsjälarna bakom mässan. Mässan görs i samverkan med Linnéstudenterna.

– Det kommer redan en hel del studenter till våra mässor, men i och med Linnéstudenternas medverkan hoppas vi att ännu fler studenter ska hitta till oss, säger Peter Lindskog.
Mässan håller till på Akademikrogen (Nygatan 18), och har så gjort sen starten för 27 år sedan.

– Vi brukar ha sisådär 300 besökare och ett tjugotal utställare, säger Peter Lindskog. Den vanligaste prisklassen är 20-60 kr för en vinylskiva, men det förekommer också rariteter för flera tusen kr. Alla typer av stilar är representerade. Allt ifrån Beatles till Kraftwerk.

Pst… Linnéstudenternas medlemmar har chans att vinna en kasse vinylskivor på mässan.

Var: Akademikrogen  (bredvid  UB)
När: Lördagen den 1/2 kl 11-15.

Peter tipsar om hur man rengör vinylskivor
Att köpa en skivtvätt är naturligtvis det bästa, men det kan bli ganska dyrt. Man kan på ett enkelt sätt tvätta sina smutsiga eller tummade skivor själv! Om det endast är damm på skivorna, använd en skivborste av typ ”Carbon Fibre Cleaner”, de kan man få för några tior och uppåt.

Häll upp ljummet vatten i en diskho med lite diskmedel. Ett diskställ i trä är att föredra när man ska torka skivorna efter tvätt. En skivborste eller en diskborste med så mjuka strån som möjligt. Snurra skivan lätt under vattnet medan du lätt diskar de smutsiga delarna eller hela skivan med borsten. Skölj sedan av diskmedlet och använd mjukt hushållspapper för att torka av mitten/skivetiketten direkt. Detta är viktigt för annars kan färgen försvinna och/eller etiketten trilla av. Låt skivan lufttorka.

Till toppen