fbpx
Pubar & cafeér

Som medlem i Linnéstudenterna får du möjlighet att ta del av det klassiska studentlivet på studentpubarna i Växjö. I Växjö finns det två studentpubar, Stallarna och Sivans. DessuTom finns ett mysigt ställe att fika på, café Tufvan! I Kalmar finns för närvarande ingen studentpub, men styrelsen letar efter nya lösningar. Däremot erbjuder vissa lokala pubar i city medlem-s och/eller studentrabatt. Mittemot Universitetsbiblioteket, i Falken, finns en kombinerad restaurang/café, och du kan även köpa kaffe inne i Universitetsbiblioteket.

Information om studentpubar och kårkvällar

INTRÄDESREGLER.  VAD SOM GÄLLER  UNDER DE FÖRSTA VECKORNA RESP. RESTEN AV TERMINEN

Som medlem i Linnéstudenterna kommer du in på studentpubarna och kårkvällar under förutsättning att du kan uppvisa giltigt medlemskap i appen (Studentkortet). I början av terminen används också festivalband. Om du har problem med att logga in i appen kan du få ett tillfälligt betalintyg i någon av Linnéstudenternas expeditioner. Du hittar oss i Kalmar på Nygatan 18A (universitetsbiblioteket) och i Växjö på Tuvanäsvägen 12. Våra öppettider hittar du här

Slottstallarna

Slottsstallarna, Stallarna, eller bara ”Stallet”, är en av studentpubarna på campus i Växjö. Från början ett stall tillhörande Teleborgs slott, idag en studentpub driven av studentföreningar i Växjö. Det betyder att alla som jobbar på kvällarna arbetar ideellt och får inget betalt mer än jobbarkort och kärlek! För att komma in på Stallarna måste du vara medlem i Linnéstudenterna samt kunna visa upp giltig legitimation. Vill du ta med en vän som inte är medlem i Linnéstudenterna, släpps det gästkort varje vecka före den aktuella kvällen, dessa bokas på hemsidan. Stallet har öppet två gånger i veckan; pubkväll på torsdagar och nattklubb på fredagar.

Mer information finns på hemsidan: www.slottsstallarna.com
Stallet har öppet:

Torsdagar: 19-01

Fredagar: 22-02

Sivans pub & Café

Sivans ligger mitt på campus i Växjö och drivs av de fem nationerna och EHVS, Sivans medlemsföreningar. Detta innebär att de som jobbar på Sivans är ideella jobbare och alltså inte får betalt. Utöver fotolegitimation och medlemskort från Linnéstudenterna måste du vara medlem i någon av medlemsföreningarna. Detta kan du bli när de sitter på universitetet och säljer biljetter till olika events eller genom att kontakta resp. nation på Facebook. Du kan också besöka EHVS kansli (andra våningen i gallerian, K-huset). Vill du prova på hur det är att stå bakom en bar samtidigt som du lär känna massa nya människor kan du höra av dig till en av medlemsföreningarna.
Är du inte medlem i Linnéstudenterna krävs att någon du känner som är medlem bokar ett gästkort till dig. Gästkort bokas online på http://www.sivans.com/

Sivans har öppet:
Onsdagar: 22-01
Entré: 20 kronor
Fredagar: 18-22 (AfterSchool, mat och dryck för endast 50 kronor)
Entré: fritt
Lördagar: 11-13 (Brunch, för 50 kronor får du äta så mycket du vill)
Lördagar: 22-02 (Pub)
Entré: 60 kronor

Sivans hemsida: www.sivans.com

Café Tufvan

Café Tufvan är en mötesplats som drivs som daglig verksamhet från Växjö Kommuns Omsorgsförvaltning på dagarna och av studenter kvällar.

Här kan du äta mat och fika till billiga priser, spela biljard och sällskapsspel, plugga eller bara  umgås i en alkohol- och drogfri miljö.

Café Tufvans facebooksida

Till toppen