fbpx

Så behåller du en god hälsa under Corona-tider

Tidigare har vi gett tips på hur du bäst lyckas med studier på distans, och vi hoppas att de kommer väl till pass. Nu fokuserar vi på din hälsa, som ju påverkas av att samhället stängs ned och att människor uppmuntras att hålla avstånd.

Det är sedan tidigare ett faktum att Sverige har flest singelhushåll i världen så det finns troligtvis många ensamma människor därute just nu. Många är avskurna från sina föräldrar, syskon och/eller nära vänner.

Här följer några tips på hur du kan hantera din ensamhet, oro eller frustration över vad Corona fört med sig och hur viruset förändrat och fortsätter att förändra vardagen.

Njut utomhus och fortsätt röra på dig
Slukas inte av nyhetsrapporteringen och välj dina medier med omsorg
Sluta inte umgås – umgås digitalt
  • Modern teknologi har kommit långt och även i dessa tider kan man ju faktiskt umgås nästan som vanligt utan att behöva befinna sig på samma geografiska plats som sina vänner. Rigga upp mobilen eller datorn och ha middagsbjudning med ditt kompisgäng, fika med en förälder eller titta på tv med din brorsa. Varför inte ringa någon av dina gamla släktingar som satt sig i självkarantän?
  • Bara för att dina kompisar sitter på varsin kammare betyder det inte att ni behöver skippa filmkvällen. Ett tips är att ladda ner Chrome-tillägget Netflix Party så kan ni titta på film och tv-serier tillsammans. Ni kan chatta samtidigt som ni kollar och behöver en springa iväg så pausas det för alla så att ingen kan tjuvkolla.
  • Bara för att du inte kan resa betyder det inte att du inte kan uppleva! I appen Google Arts & Culture kan man besöka 500 museum virtuellt. Till exempel Van Gogh-museet i Amsterdam och Louvren i Paris. Ta med en kompis på besöket genom att avtala en tid och besök samma museum vid samma tid och ring sedan upp kompisen och pratar om intrycken.
Om du behöver någon att prata med
Vill du göra något för någon annan?
Fler länkar:

 

Till toppen