fbpx
Välkommen!

Ska du börja plugga på Linnéuniversitetet i höst? Grattis och välkommen säger vi på Linnéstudenterna! Innan terminen börjar har du säkert massor av frågor – därför har vi satt ihop lite information som kan vara bra för dig att veta!

 

 

 

* Hämta ditt studentkonto!
Det första du behöver göra är att aktivera/hämta ditt studentkonto. Studentkontot behöver du för att logga in på studentwebben och andra studenttjänster.
Hämta ditt konto här.

FAQ – studentkonto.
Här kan du läsa frågor och svar på de vanligaste funderingarna studenter har kring studentkonton.
https://zero.comaround.com/sv-se/content/817970/?ctxt=related#/

* Registrera dig!
Du måste registrera dig Du måste registrera dig på den kurs eller det program som du är antagen till.
Du kan registrera dig en vecka innan kursstart samt under kursstartsveckan. Registering är nödvändigt för att bland annat få studiemedel och resultat inrapporterat.

https://lnu.se/student/min-sida/

*Introduktionstillfälle och välkomstbrev

Sök fram din kurs eller program! Du hittar ditt introduktionstillfälle och välkomstbrev i högerspalten på utbildningens webbsida.
https://lnu.se/student/ny-student/Utbildningsspecifik-information/

Visa schema

*Bostad
Har du fortfarande inte hittat bostad? På våra bostadssidor hittar du kontaktuppgifter till hyresvärdar i Kalmar och Växjö, allmän info (om till exempel bostadsgarantin som finns i Kalmar) och tips när det gäller bostadssökande – samt vårt bostadstorg där hyresvärdar lägger ut lediga lägenheter och rum!

https://linnestudenterna.se/boende/

*Din nya stad
Läs på mer om din nya stad! På kommunernas webbsidor kan du lära känna din nya stad!
www.kalmar.se
www.vaxjo.se

 

*Lnu-appen
Ladda ner Lnu-appen! Här kan du se ditt schema, få noteringar om det blir några ändringar i schemat, hitta lokaler med mera.

Apple store
Google Play

*Föreningar
Du kommer förmodligen gå med i en utbildningsförening, intresseförening och/eller nation. Kolla upp vilka som finns här!
https://linnestudenterna.se/foreningar/

 

*Bli medlem i studentkåren
Vi på  Linnéstudenterna arbetar för att ge dig ett bättre studentliv och en bättre utbildning. Vi ser till att studenterna har inflytande på universitetet, och hjälper dig om du hamnar i kläm. Medlemskapet ger dig också rabatter och förmåner. För att besöka studentpubarna och studentnattklubbarna behöver du vara medlem. Medlemskapet är frivilligt.

Bli medlem här!


* Studera med funktionsnedsättning
Om du är student och har en funktionsnedsättning, finns det möjlighet att använda pedagogiskt stöd under studietiden. Exempel på detta är anteckningshjälp, teckenspråkstolk eller förlängd tid vid examinationer.

https://lnu.se/student/stod-och-service/studera-med-funktionsnedsattning2/

 

*Sociala medier
Sök på ditt program! Många program har egna sidor på facebook. De flesta skapade av studenterna själva. Här under hittar du lite officiella sociala medier-konton som kan vara bra att ha koll på!
Linnéuniversitetets centrala facebooksida
Linnéuniversitetets Instagramkonto
Studenthälsans facebooksida
Linnéstudenterna – Kalmar
Linnéstudenterna – Växjö

 

Till toppen